Nyheter

Vinner av FAPA 1st Place in Professional Fine Art Category - Gjert Rognli - What nature knows

Forbundet Frie Fotografer gratulerer kunstner og FFF-medlem Gjert Rognli med prisen "1st Place in Professional Fine Art Category" av den anerkjente fotoprisen FAPA, Fine Arts Photography Awards i Storbritannia.

Fine Art Photography Awards (FAPA) gir han prisen for fotoserien "What nature knows-Dan maid luondu diehtá". Fine Art Photography Awards er en årlig konkurranse for profesjonelle og amatørfotografer. Deres oppdrag er å feire kunstfotografering, samt oppdage nye talenter og trender fra hele verden.

Rognli har fra før 12 internasjonale fotopriser, fotoserien "What nature knows- Dan maid luondu diehtá " vil være mulig å se under åpningen av den flermediale separatutstillingen hans på Samisk Hus i Oslo den 05.06- 30.06.2021. Med det flermediale prosjektet " What nature knows-Dan maid luondu diehtá " trekker Rognli inn referanser fra sin tilhørighet til det Arktiske Nord-Norge, til lyset, mørket og årstidene. Han forvandler alminnelige landskap til et gåtefullt sted å være og tar oss med på en visuell opplevelse i kvelden og nattens atmosfære. I fotoserien av prosjektet senker han bl.a. lysinstallasjoner ned i vann, og skaper harmoni der det er konflikt mellom elementene. Han lyssetter naturen med LED-lys og selvlysende materiale.

Utstillingen skaper et lys landskap hvor han bruker et bredt spekter av medier, inkludert film, lyd, skulptur, fotografi og performance. -Jeg må si det er en fantastisk anerkjennelse å vinne førsteprisen i konkurransen deres, det siste året har vært "Uvirkelig" på mange måter, med situasjon i verden og prisdrysset jeg har opplevd både med filmen "Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku" og nå med fotografi.

Om kunstneren
Gjert Rognli jobber som flermedial kunstner. I sine kunstprosjekter behandler han ofte spørsmål knyttet til identitet, religiøse røtter, stillhet, tid og den samiske kulturen. Rognli tar naturen og naturkreftene inn i verkene, med referanser til det hverdagslige og surrealistiske. Rognli har mottatt en rekke stipendier og internasjonale priser for sitt arbeid med film og fotografi, og hatt mange separat- og kollektive utstillinger i inn- og utland, bl.a. i Louvre Museum i Paris. Rognli har jobbet ved mange av Norges viktigste kulturinstitusjoner som NRK og Nasjonalteatret.

Link webside: https://fineartphotoawards.com...


Banner: Fra serien What nature knows av Gjert Rognli
Thumbnail: Portrett fra Gjert Rognli

siste