Om oss

Om oss

Forbundet Frie Fotografer (FFF) ble opprettet i 1974, og er en landsdekkende medlemsorganisasjon for kamerabaserte kunstnere. På billedkunstfeltet er FFF sidestilt med Norske Billedkunstnere, Norske Kunsthåndverkere og Samisk Kunstnerforbund og har forhandlingsrett med staten. FFF arbeider målrettet for våre medlemmer og jobber både fagpolitisk og formidlingsrettet.

FFF arrangerer årlig Vårutstillingen og Fotobokfestival Oslo, med mål om å formidle fotokunst til et bredt publikum. FFF er sekretariat for Norsk Fotografisk Fond som har søknadsfrist to ganger i året, og innstiller til Statens Kunstnerstipend for fotografenes kunstnergruppe. FFF driver et atelierfelleskap, verksted og gjesteleilighet i Møllergata 34, hvor vi også er samlokalisert med Fotogalleriet.

FORMIDLING

FFF arrangerer den årlige Vårutstillingen (etablert 1976) og Fotobokfestival Oslo (etablert 2009), med mål om å formidle fotokunst til et bredt publikum. Som kunstnerorganisasjon har vi fokus på fotokunstnerisk fornyelse og kvalitet, men også på bevaring av fotografiet som viktig kulturbærer.

FFF bidrar gjerne med rådgivning i eksterne prosjekter og har tidligere samarbeidet med blant andre Deltasenteret (Bufdir) og Norsk Fosterhjemsforening.

FAGPOLITIKK

FFFs viktigste fanesak er å etablere en innkjøpsordning for fotobøker i Norge for å styrke barn og ungdoms visuelle fortolkningsevne, sikre produksjon og gi fotobøker et langt større nedslagsfelt enn i dag.

FFF samarbeider også tett med de andre visuelle kustnerorganisasjonene og organisasjonene i Kunstnernettverket om felles saker.

Historiearkiv
Ansatte

STYRELEDER
KATINKA MARAZ

[email protected]

DAGLIG LEDER
KJERSTI SOLBERG MONSEN

[email protected]

FORBUNDSSEKRETÆR
MARI BJØRGE

[email protected]

PROSJEKTKOORDINATOR
SILJE HAMMER

[email protected]

Organisasjon

STYRET

STYRELEDER
KATINKA MARAZ​

NESTLEDER
MATTI LUCIE ARENTZ

STYREMEDLEM
ESPEN KJELLING

STYREMEDLEM
MARTIN BRAATHEN

VARAMEDLEM
THALE FASTVOLD

STIPENDKOMITÉ 2017-2019

KOMITÉMEDLEM
HEDEVIG ANKER

KOMITÉMEDLEM
STEIN RØNNING

KOMITÉMEDLEM
KAIA HUGIN

1. VARAMEDLEM
CRISPIN GURHOLT

2. VARAMEDLEM
JENNY RYDHAGEN

JURY VÅRUTSTILLINGEN

JURYMEDLEM (2016-2018)
MORTEN TORGERSRUD

​JURYMEDLEM (2016-2018)
TIRIL HASSELKNIPPE

JURYMEDLEM (2017-2019)
KOBIE NEL

VARAMEDLEM (2017-2019)
GEIR MOSEID

NOMINASJONSKOMITÉ

KOMITÉMEDLEM (2017-2019)
JEREMY WELSH

KOMITÉMEDLEM (2016-2018)
ANDREW AMORIM

KOMITÉMEDLEM (2016-2018)
SVEINN FANNAR JÓHANNSSON

KOMITÉMEDLEM (2017-2019)
HELGA MARIE NORDBY