Om oss

Om oss

Forbundet Frie Fotografer (FFF) ble opprettet i 1974, og er en landsdekkende medlemsorganisasjon for kamerabaserte kunstnere. På billedkunstfeltet er FFF sidestilt med Norske Billedkunstnere, Norske Kunsthåndverkere og Samisk Kunstnerforbund og har forhandlingsrett med staten. FFF arbeider målrettet for våre medlemmer og jobber både fagpolitisk og formidlingsrettet.

FFF arrangerer årlig Vårutstillingen og Fotobokfestival Oslo, med mål om å formidle fotokunst til et bredt publikum. FFF er sekretariat for Norsk Fotografisk Fond som har søknadsfrist to ganger i året, og innstiller til Statens Kunstnerstipend for fotografenes kunstnergruppe. FFF driver et atelierfelleskap, verksted og gjesteleilighet i Møllergata 34, hvor vi også er samlokalisert med Fotogalleriet.

FORMIDLING

FFF arrangerer den årlige Vårutstillingen (etablert 1976) og Fotobokfestival Oslo (etablert 2009), med mål om å formidle fotokunst til et bredt publikum. Som kunstnerorganisasjon har vi fokus på fotokunstnerisk fornyelse og kvalitet, men også på bevaring av fotografiet som viktig kulturbærer.

FFF bidrar gjerne med rådgivning i eksterne prosjekter og har tidligere samarbeidet med blant andre Deltasenteret (Bufdir) og Norsk Fosterhjemsforening.

FAGPOLITIKK

FFFs viktigste fanesak er å etablere en innkjøpsordning for fotobøker i Norge for å styrke barn og ungdoms visuelle fortolkningsevne, sikre produksjon og gi fotobøker et langt større nedslagsfelt enn i dag.

FFF samarbeider også tett med de andre visuelle kustnerorganisasjonene og organisasjonene i Kunstnernettverket om felles saker.

Historiearkiv
Ansatte
Organisasjon

STYRET

STYRELEDER
KATINKA MARAZ​

NESTLEDER
MATTI LUCIE ARENTZ

STYREMEDLEM
NORA CECILIEDATTER NERDRUM

STYREMEDLEM
ESPEN KJELLING

VARAMEDLEM
CHRISTINA LEITHE

STIPENDKOMITÉ 2016-17

KOMITÈLEDER
RAYMOND MOSKEN

KOMITÉMEDLEM
ELINE MUGAAS

KOMITÉMEDLEM
THORA DOLVEN BALKE

1. VARAMEDLEM
JASON HAVNERAAS

2. VARAMEDLEM
UNA LINE HUNDERI

JURY VÅRUTSTILLINGEN 2017

JURYMEDLEM
MORTEN TORGERSRUD

​JURYMEDLEM
KAIA HUGIN

JURYMEDLEM
TIRIL HASSELKNIPPE

VARAMEDLEM
CRISPIN GURHOLT

NOMINASJONSKOMITÉ 2017

KOMITÉMEDLEM
ARNE SKAUG OLSEN

KOMITÉMEDLEM
ANDREW AMORIM

KOMITÉMEDLEM
SVEINN FANNAR JÓHANNSSON

KOMITÉMEDLEM
MONICA HOLMEN