Prosjekter

Fotografenes stipendutstilling 2007

Frem til 2009 fikk samtlige søkere til fotografenes stipendkomité (statens kunstnerstipend) også muligheten til å presentere arbeidene sine under den årlige Stipendutstillingen på Fotogalleriet. FFFs stipendutstilling ble avviklet da av flere grunner (i likhet med NBK som også har avviklet sin stipendutstilling på Kunstnernes Hus). Det var i hovedsak økonomiske og ressursmessige årsaker til dette, i tillegg til at søknadsbehandlingen på dette tidspunktet ble digitalisert, slik at fysiske verk var ikke lenger nødvendig for juryeringen.

Fotografenes stipendutstilling 2007

11. – 28. januar 2007

Åpning torsdag 11. januar kl. 12

Fotogalleriet ønsker hjertelig velkommen til fotografenes årlige stipendutstilling, som åpner dørene torsdag 11. januar. Galleriet er i utstillingsperioden stedet for den som ønsker å lete etter talenter, tendenser eller tverrsnittet i norsk kamerabasert kunst.

Stipendutstillingen 2007 kan i år presentere rekordhøye 245 bidrag fra norske kunstnere som arbeider med kamerabasert kunst. Utstillingen, som er galleriets best besøkte, er en demokratisk og åpen utstilling der samtlige søkere av Statens kunstnerstipend stiller ut. Alle vegger i galleriets lokaler er dekket med fotografier og andre kamerabaserte teknikker. I tillegg presenteres et større antall videoarbeider på monitor. Foruten åtte arbeidsstipend vil det bli tildelt en rekke mindre reise-, material- og etableringsstipend, samt en garantiinntekt.

Årets stipendkomité er ledet av Elise Storsveen (Forbundet Frie Fotografer). De øvrige jurymedlemmer er Annar Bjørgli (Forbundet Frie Fotografer) og Trine Mikkelsen (Norges Fotografforbund).

siste