Prosjekter

FOTOBOKFESTIVAL OSLO 2015

Fotobokfestival Oslo ønsker deg velkommen til et tidagers program som undersøker fotoboken som kunstnerisk uttrykk og fenomen gjennom utstillinger, foredrag, workshops og mye mer! Fotobokfestival Oslo, tidligere kjent som Flere Sider Fotografi, ble etablert av Forbundet Frie Fotografer (FFF) i 2009, og er nå en årlig hendelse som finner sted i september hvert år.

FFF er stolte av å presentere programmet for 2015, som er et resultat av unike samarbeid, et ledd i vårt arbeid med å fremme fotoboken som kunstuttrykk. The PhotoBookMuseum ble etablert i Köln i 2014 av forlegger og kurator Markus Schaden (DE) og hans team, som en hyllest til fotoboken som sentral uttrykksform innen fotografering. Fotobokfestival Oslo er første stopp for deres Mobile Edition turné, og og det eneste visningsstedet i Norden for disse prosjektene som vil bli utstilt på Youngstorget, Fotogalleriet og Goethe-Institut. I tillegg til dette samarbeider Fotobokfestival Oslo også med Fotogalleriet, Shoot Gallery, MELK, TM51, Fotografiens Hus og Tronsmo, som alle har utviklet fotobokrelaterte programmer som del av årets festival.

PROGRAM

The PhotoBookMuseum Mobile Edition @ YOUNGSTORGET
Vi er stolte av å annonsere Fotobokfestival Oslo 2015 som første stopp for The PhotoBookMuseum Mobile Edition, hvor vi presenterer 6 eksepsjonelle fotobøker i containere på Youngstorget:

Carlos Spottorno (HU) The PIGS
Carolyn Drake (US) Two Rivers
Oliver Sieber (DE) Imaginary Club
Ricardo Cases (ES) Paloma al Aire
Ali Taptik (TR) Metropol Yesili
Andrea Diefenbach (DE) Land Ohne Eltern

Det blir også mulig å sitte ned på Café Lehmitz for forfriskninger; en rekonstruksjon av baren i den legendariske fotoboken Café Lehmitz av Anders Petersen (SE), bygget av The PhotoBookMuseum. I tillegg til dette vil du finne vår festivalbutikk i en egen container, med salg av blant annet fotobøker fra Fotogalleriet.

The PhotoBookMuseum PhotoBookStudies, Ed van der Elsken (NL)
Finalistbøker, International PhotoBook Dummy Award
Finalistbøker og prisutdeling, Nordic Dummy Award
@ FOTOGALLERIET

Fotogalleriet har vært Fotobokfestival Oslos hovedarena siden 2009. I 2015 presenterer vi finalistbøkene fra International PhotoBook Dummy Award (Fotobookfestival Kassel) og Nordic Dummy Award (Fotogalleriet), i tillegg til at Fotogalleriet også er vertskap for en av PhotoBookMuseums PhotoBookStudies; den ikoniske fotoboken Love on the Left Bank av Ed van der Elsken (NL). Festivalprogrammet på Fotogalleriet er derfor omfattende. I tillegg til de tre utstillingene vil også kunstnersamtaler, boklanseringer, guidet tur, foredrag og workshops gjennomføres her. Når du besøker Fotogalleriet finner du også deres butikk og bibliotek som inneholder både norske og internasjonale fotobokskatter.


The PhotoBookMuseum ProjectWork, Hans Jürgen Raabe (DE) @ GOETHE-INSTITUT

Goethe-Institut er vertskap for en av the PhotoBookMuseums ProjectWorks; 990 faces av Hans Jürgen Raabe (DE).


LIGHTS ON - Morten Andersen in books and frames @ SHOOT GALLERY
Shoot Gallery
presenterer Morten Andersens (NO) første store separatutstilling i Oslo. Utstillingen består av både innrammede enkeltfotografier på vegg i tillegg til en presentasjon av Andersens omfattende bokproduksjon.

Dr. Strand, Nina Strand @ TM51
TM51 presenterer Dr.Strand, tittelen på en utstilling og fotobok om legen, feministen og aktivisten Kitty Strand. Prosjektet er utviklet av datteren Nina Strand. Kitty og Nina hadde planer om en reise gjennom USA som de ikke rakk å gjennomføre før Kitty døde i 2001. I 2012 tok Nina turen sammen med sin datter og bruker reisen som en rød tråd i fortellingen om hennes mor. Underveis ser hun gjennom bilder, brev og notater, og forsøker å skape et større bilde av hvem Kitty Strand var.


The Fjords, Hans Kristian Riise @ FOTOGRAFIENS HUS
Fotografiens Hus
presenterer The Fjords, en portrettserie av mennesker i Geiranger, Hardanger og Sogn og Fjordane, fotografert av Hans Kristian Riise (NO). Bildene forteller om den unike reisekulturen som kan oppleves på den norske vestkysten under turistsesongen i sommermånedene, hvor folk fra hele verden kommer tilreisende for å oppleve storslåtte naturomgivelser.


New Scandinavian Photography - Edited by MELK

Boklansering @ TORGGATA BOTANISKE

Med fokus på de siste to årene, fremhever New Scandinavian Photography verker produsert av et variert utvalg kunstnere som utforsker og manipulerer bruken av fotografi i sitt arbeid, og utforsker fotografiet som medium gjennom akademiske tekster og intervjuer.


Utvidet fotobokbutikk @ TRONSMO BOKHANDEL
Tronsmo
ønsker velkommen til sine nye lokaler i Universitetsgata 12, hvor de vil fremheve sin fotobokavdeling under Fotobokfestival Oslo.


Detaljert program for FFO 2015 finner du her

siste