Nyheter

Utstilling: Else Marie Hagen - Avtegning i mykt materiale


Else Marie Hagen
Avtegning i mykt materiale
Galleri K, 16.04 - 13.06

Hva som former oss og hvordan vi ser, er felles spørsmål for arbeidene i Else Marie Hagens nye utstilling på Galleri K.

I utstillingens tittelarbeid skjuler en mannsperson en bok under trøya. Boka kan være en kjær eiendel, noe han skammer seg over eller et ulovlig objekt, noe han tilegner seg eller noe han selv skal gi fra seg. Den har potensiell påvirkningskraft, enten den er av personlig karakter eller inneholder føringer i form av religion eller lovverk. Innholdet ligger bokstavlig talt under overflaten, utilgjengelig for betrakteren, kun avlesbart som antagelser.

I et annet arbeid ser man lapper med korte beskrivelser som for eksempel "han i havet" og "hun i telt". Hvert enkelt utsagn har flere mulige betydninger: "Han i havet" kan svømme i sjøen en solfylt dag, eller han kan drukne. "Hun i telt" kan feriere, eller kanskje har hun ingen annen bolig. Hvordan setningene oppfattes, beror på hvor den som ser er plassert – i et mentalt, fysisk og politisk landskap og i tid.

Begrepet sentrum sees ofte i forhold til hvor man selv befinner seg. I Hagens utstilling opptrer det som en fleksibel størrelse, og enkelte arbeider viser dette helt direkte: Hun har fotografert tråder som utgår fra et felles punkt, men det er kameraets fokus som avgjør hvilke områder som framtrer skarpt – det kan like gjerne være periferi som midtpunkt. Slike direkte visuelle innganger til sammensatte problemstillinger er karakteristisk i Hagens arbeider.

Les anmeldelse av Arve Rød i Kunstavisen

Les utstillingstekst skrevet av Line Ulekleiv

Read exhibition text written by Line Ulekleiv

siste