Nyheter

Fotokunstprisen 2020

Årets vinnere av Fotokunstprisen 2020 er kunstnere Yamile Calderon og Edward Cunniffe for deres verk 'Accidentally I got a GoPro' (2020). Prisen ble delt ut av Hege Imerslund, direktør i Bildende Kunstnernes Fond (BKH) under åpningen av Vårutstillingen 2020.

Bildende Kunstneres Hjelpefond er en vesentlig tilskuddspartner i kunstfeltet. Gjennom forvaltningen av kunstavgiften gir BKH et betydelig bidrag til å sikre mangfold og nyskapning i norsk billedkunst. Fotokunstprisen er på 150.000 norske kroner og går til en kunstner som deltar på Vårutstillingen med det verk som ansees som mest betydningsfullt på årets utstilling. Juryen har i 2020 bestått av Sverre Strandberg, Randi Nygård og Nicolas Norton.

Forbundet Frie Fotografer gratulerer Calderon og Cunniffe så masse!

OM VÅRUTSTILLINGEN
Vårutstillingen ble opprettet av kunstnere for andre kunstnere i 1976 da det ble vedtatt av FFFs generalforsamlingen at forbundet selv skulle arrangere en kunstnerjuryert utstilling. Som et motsvar til Statens Høstutstillingen, den offisielle Salongen for visning av samtidskunst i Norge, ble Vårutstillingen etablert for å sikre at det hvert år vises fotokunst som er relevant og representativ for dagens samtidskunstnere. Utstillingen er basert på åpen innsendelse og en grundig fagfellejurying.

OM FOTOKUNSTPRISEN
Fotokunstprisen går til en kunstner som deltar på Vårutstillingen med det verk som ansees som mest betydningsfullt på årets utstilling. Prisen kan deles dersom verket er et fellesarbeid av flere kunstnere. Prisvinneren avgjøres av en egen jury, og deles ut ved åpningen av Vårutstillingen.

Siden 2010 har Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) årlig tildelt Fotokunstprisen, Norges største pris for fotografiske verk i Norge, til en av de deltagende kunstnerne i Vårutstillingen.

Banner og thumbnail:
Yamile Calderon & Edward Cunniffe, Accidentally I got a GoPro, videoinstallasjon, 2020.
Foto: Istvan Virag

siste