Nyheter

Utstilling: Cathrine Wessel - Wildflowers

Cathrine Wessel
Wildflowers
06.06-30.06

Det er en stor glede å få ønske velkommen til åpning av Cathrine Wessels utstilling Wildflowers i Buer Gallery 6. juni kl 18.00 - 20.00!

Utstillingen Wildflowers kan leses som en uskreven oppvekstroman i billedform. Med nærhet og distanse gjennom kamera har Cathrine Wessel fanget hovedpersonen Mathias og hans skiftende vennegjeng, fra barn til voksen gjennom utallige sommerdøgn på en øy I havet.

Fotografiene formidler på en subtil måte overgangen fra barnlig uskyld, via lek og nærhet i tidlig pubertet, til ungdomstidens mer komplekse sosiale relasjoner.

Cathrine Wessels vakre og poetiske, kamerablikk på vennegjengen gjennom åtte sommre, er både rørende, og universelt gjennkjennelig.

De unike fotografiene skildrer og dokumenterer utemmede kropper i vekst, gutter og jenter som vokser i utakt, knopper som brister, stemmer som sprekker, og en gryende seksuell oppvåking.

Utstillingen vil inneholde 50 analoge fotografier, samt video og installasjoner.

Ta gjerne kontakt for førvisning.

Vedlagt; pressemelding samt Torgrim Eggens katalogtekst «De voldsomme årene».

«Det er høysommer. På furugulvet i en hytte ved sjøen ligger fem tenåringer, tre gutter og to jenter, oppå hverandre i en haug. De er som maur som myldrer. Ingen ligger stille, det er ikke vitsen med denne leken. Poenget er å få pyramiden til å kollapse.

Snart kommer en sjette og kaster seg på toppen.

Solvarm hud møter solvarm hud i ekstatisk friksjon. Pyramiden kollapser, og de bygger straks en ny. Jenta som for øyeblikket ligger underst, og har langt, solbleket hår, åpner munnen og skriker i en blanding av smerte og fryd. Snart skriker alle sammen.

Etterpå er de litt flaue og skamfulle. Det er en skam man kan gjette er todelt. Dels var det temmelig barnslig, det de nettopp holdt på med. Dels har denne hemningsløse kroppskontakten en kjerne av noe mørkt og vilt, noe som sprenger grenser og utfordrer tabuer.

Noe de nærmeste årene skal komme til å dreie seg om.

De er tretten år nå.»

- Torgrim Eggen, «De voldsomme årene»

siste