Prosjekter

Vårutstillingen søknadsinformasjon og skjema

Søknadsfrist for Vårutstillingen 2020: TBA! 

Under finner du mer informasjon om Vårutstillingen og hvordan søke. Vi anbefaler at du leser veiledningen før du søker. 


OM VÅRUTSTILLINGEN
Vårutstillingen ble etablert av Forbundet Frie Fotografer (FFF) i 1976 da behovet for å fremme anseelsen for kunstnerisk fotografi var stor. Utstillingen har vært et viktig forankringspunkt for det norske fotografiske samtidskunstfeltet og i dag arrangerer FFF den årlige Vårutstillingen med mål om å formidle norsk kamerabasert samtidskunst til et bredt publikum.


HVEM KAN SØKE?
Utstillingen har åpen innsendelse. Alle kunstnere kan søke. Juryen ønsker gjerne et så bredt utvalg av søknader som mulig og oppfordrer alle kunstnere å søke, men verket det søkes med må kunne relateres til fotokunstfeltet og/eller være kamerabasert. Verket må i tillegg være ferdigstilt. Alle teknikker og materialer er velkomne. Det stilles ikke krav om FFF-medlemskap for å søke utstillingsplass på Vårutstillingen.

Hvordan søke?

  • Kun én søknad per person. Man kan søke med flere prosjekter i samme søknad. Dersom du søker med et samarbeidsprosjekt som duo eller gruppe, må alle kunstnere søke sammen og legge ved CV.
  • Det er ønskelig at verkene det søkes med ikke er utstilt i Oslo tidligere eller opp mot Vårutstillingens utstillingsperiode.
  • Du kan levere opp til 12 bildefiler med en maks størrelse på 2MB per bilde. Merk bildene slik: Tittel_produksjonsår_størrelse.jpg
  • Vi tar kun i mot søknader via vårt nettskjema, ikke på mail.
  • Noen opplever å få feilmelding når de sender inn søknaden sin. Prøv med
    en annen nettleser før du kontakter oss for hjelp.
  • Bekreftelsen for innsendt søknad kommer på toppen av siden etter du har klikket send - scroll opp for å se.
  • Vær ute i god tid, da det erfaringsmessig er stor pågang på server rundt søkefristen.


JURY 2019
Juryen er valgt av medlemmene i FFF på generalforsamling.

Juryen for Vårutstillingen 2019 bestod av Kobie Nel (juryleder) Sverre Strandberg, Kjersti Vetterstad og Geir Moseid (vara).


BKHS FOTOKUNSTPRISEN
Siden 2010 har Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) årlig tildelt Fotokunstprisen på kr. 150.000,-, Norges største pris for fotografiske verk i Norge, til en av de deltagende kunstnerne i Vårutstillingen. Prisen juryeres av en separat jury, og tilfaller den kunstneren med verket som ansees som mest betydningsfullt for årets utstilling. 


ØKONOMISKE VILKÅR
FFF utbetaler honorar og utstillingsvederlag i henhold til statlige satser. FFF dekker ikke kunstneres produksjonskostnader, en bistår med returfrakt av verker. Honorar og vederlag utbetales etter endt utstillingsperiode. 


SPØRSMÅL? 
Kontakt oss gjerne på mail: [email protected] eller på 92 66 92 00.


VÅRUTSTILLINGEN 2019 HAR VÆRT STØTTET AV

Kulturrådet
Norsk Fotografisk Fond

SØK VÅRUTSTILLINGEN


Thumbnail og bannerfoto: 
Fra Vårutstillingen 2019. 
Mariken Kramer, Muscle beefsteak... beefsteak run amok (1-6), 30 x 45 cm, 2018
Foto: István Virág

siste