Prosjekter

Vårutstillingen søknadsinformasjon

Søkeskjemaet for Vårutstillingen 2018 er nå stengt.

Neste søknadsfrist er 1. november 2018. Søknadskjema åpner 1. oktober.

Under finner du mer informasjon om Vårutstilingen og hvordan søke.


Vårutstillingen ble etablert av Forbundet Frie Fotografer (FFF) i 1976, i en tid hvor behovet for å fremme anseelsen for kunstnerisk fotografi var stor. Vårutstillingen har gjennom sine 40 år vært et viktig forankringspunkt for det norske fotografiske samtidskunstfeltet. I dag arrangerer FFF den årlige Vårutstillingen med mål om å formidle norsk kamerabasert samtidskunst til et bredt publikum.


Hvem kan søke?
Det er åpen innsendelse til Vårutstillingen. Alle kunstnere kan søke. Juryen ønsker et så bredt utvalg av søknader som mulig, og oppfordrer alle kunstnere om er aktive på den norske kunstscenen til å søke om deltagelse. Verket det søkes med må kunne relateres til fotokunstfeltet og/eller være kamerabasert, men alle teknikker og materialer er velkomne. Det stilles ikke krav om FFF-medlemskap for å søke utstillingsplass på Vårutstillingen.

Hvordan søke?

  • Hver søker leverer en søknad. Du er velkommen til å søke med flere prosjekter i samme søknad.
  • Det er ønskelig at verkene det søkes med ikke er utstillt i Oslo tidligere eller opp mot Vårutstillingens utstillingsperiode.
  • Du kan levere opp til 12 bildefiler med en maks størrelse på 2MB. Merk bildene slik: Tittel_produksjonsår_størrelse.jpg
  • Dersom du søker med et prosjekt som duo eller gruppe, vennligst tydeliggjør dette i prosjektbeskrivelsen.
  • Vi tar kun i mot søknader via vårt nettskjema, ikke på mail.
  • Vær ute i god tid, da det erfaringsmessig er stor pågang på server ved utgangen av søkefrist.Jury 2019
Juryen er valgt av medlemmene i Forbundet Frie Fotografer på generalforsamling.

Juryen for Vårutstillingen 2019 består av Sverre Strandberg, Kobie Nel, Kjersti Vetterstad og Geir Moseid (vara).


BKHs Fotokunstpris
Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) vil under åpningen av Vårutstillingen 2019 tildele BKHs Fotokunstpris på kr. 150.000,- til en av utstillingens deltagende kunstnere. Prisen juryeres av en separat jury, og tilfaller den kunstneren med verket som anses som mest betydningsfullt for årets utstilling.


Økonomiske vilkår
FFF utbetaler honorar og utstillingsvederlag i henhold til statlige satser. FFF dekker ikke kunstneres produksjonskostnader. Honorar og vederlag utbetales etter endt utstillingsperiode.


Spørsmål?
Kontakt oss gjerne via [email protected] eller på 92 66 92 00.


Vårutstillingen 2019 er støttet av

Kulturrådet
Norsk Fotografisk Fond

Søknadsskjemaet åpner 1. oktober 2018:

SØK VÅRUTSTILLINGEN

NB! Noen opplever å få feilmelding når de sender inn søknaden sin. Prøv med en annen nettleser før du kontakter oss for hjelp. Bekreftelsen for innsendt søknad kommer på toppen av siden etter du har klikket send - scroll opp for å se.


siste