Nyheter

Utstilling: Brigitte Stolpmann på Nes kulturhusgalleri

Fra Nes Kulturhus:

Når Brigitte Stolpmann fyller galleriet med nye verk denne høsten, er det en spenningsfylt verden som åpner seg for oss.

Hennes kunstneriske uttrykk er basert på egne fotografier montert sammen til komplekse minnebilder. For å lage fotomontasjene sine henter hun motiver fra nærmiljøet, fra områder rundt om i Norge eller fra reiser i Tyskland, Italia og Frankrike.

Det er motsetningene og kompleksiteten i alt hun fester seg ved som skaper spenningen i motivene. Det landlige og det urbane, naturens vilkårlighet og kulturlandskapets orden, byens gamle og nye bygningsstrukturer, alt samles på en digital brikke.

Vesentlig i hennes innsamlinger av bildeelementer er fascinasjonen for forfallet og skjønnheten i de slitte lagene som utgjør vår historie. I byene tvinger travle lyder seg på, og blander seg med inntrykk og liv som leves. Ut av alt dette skaper Stolpmann en ny verden. Noen ganger eventyrlig og fantasifull, andre ganger er bildene en konsentrasjon og kontemplasjon over stille inntrykk fra et punkt i landskapet, eller like gjerne summen av opplevelser i et gatetrekk i en småby eller av travelheten langs en boulevard i Paris.

De personlige inntrykkene i form av digitale fotografier i enorme mengder inngår i den kunstneriske prosessen som handler om å velge ut, forkaste, sette sammen, velge på nytt, kombinere og omforme til sømløse montasjer som du kan kjenne deg igjen i eller dikte videre på.

LENKER

siste