Nyheter

UTLEIE AV KUNSTNERATELIERER i oslo

Fra Oslo kommune:

Oslo kommune leier ut arbeidslokaler med subsiiert husleie for å legge til rette for at byens kunstnere får gode arbeids- og rammevilkår innen både tradisjonelle og eksperimentelle kunstuttrykk. Regelverket skal sikre forutsigbarhet og likebehandling av kunstnere som søker om subsidierte arbeidslokaler. Atelier kan tildeles billedkunstnere, kunsthåndverkere og brukskunstnere som bor og har sitt virke i Oslo.

Visninger:


Det kan maksimalt søkes på inntil to atelier, og hver søknad skal merkes med navn på kunstsenter, adresse og atelierets romnummer. Bostedsbevis skal ligge ved søknaden. Om man ønsker å søke på kunstnerbolig med tilhørende atelier i Grorudveien 5 så kan dette gjøres i tillegg til de to ateliersøknadene.

Søkere skal benytte elektronisk søknadsskjema (lenk nederst i saken). Ufullstendige søknader behandles ikke.

Tildelingsutvalget skal behandle søknadene i løpet av mai. Avgjørelsen blir sendt skriftlig. Kulturetaten kan ikke svare på spørsmål på telefon under søknadsprosessen, så alle spørsmål må rettes til postmottak@kul.oslo.kommune.no.

Søknadsfrist er fredag 29.april kl 15.00.


Oslo kommunes tildelingsutvalg for subsidierte atelierer har representanter for kunsthåndverkere, billedkunstnere, brukskunstnere og Oslo kommune ved Kulturetaten. Kulturetaten er sekretariat for utvalgets arbeid.

Tildelingsutvalget skal prioritere kunstnerisk aktivitet og de søkere som har kunstproduksjon som hovedbeskjeftigelse. Søkeren må dokumentere et høyt kunstnerisk nivå. Aktiviteten skal synliggjøres gjennom dokumentert deltagelse på ulike utstillinger samt andre utmerkelser som stipender og deltagelse på ulike kunstarenaer.

Når det gjelder lokaler som er forbeholdt kunstnere i etableringsfasen er det reduserte krav til aktivitet i form av utstillinger og øvrig produksjon. Øvrige kvalifikasjonskrav er uendret.

LENKER

siste