Nyheter

Utstilling/seminar - Av natur

Velkommen til utstillingsåpning 16. februar! Link til påmelding seminar.

Gratis inngang og forfriskninger

Hva slags forhold har vi til naturen? Og hvordan bruker vi den?

Utstillingen AV NATUR ønsker å skape et åpent og inkluderende rom for refleksjon over naturens betydning og dens plass i våre liv.

Verkene som vises i Av natur, er i all hovedsak nyinnkjøp til museets samling. I arbeidet med valg av verk har museet spesifikt sett etter kunstnere som arbeider med natur som tema og motiv. Et viktig spørsmål i arbeidet med utvalget har vært hvorvidt vår tids oppmerksomhet om den pågående natur- og miljøkrisen viser seg som endringer i den kamerabaserte kunstens forhold til sitt motiv.

18.30—18.50
Konsert med Matho (Marianne Eide, Thortrillion og Andreas Barth)

19.00
Velkommen ved direktør Cecilie Øien

Åpning ved Gina Gylver, leder Natur og Ungdom

19.30—20.15
Omvisning med kunstnere og kuratorer

20.30:
Buss retur Oslo (NB - egen påmelding!)

Påmelding seminar.

Om utstillingen

Hva slags forhold har det moderne industrialiserte samfunnet til naturen?

Og hvordan bruker vi den?

Samtidig med den økende oppmerksomheten rundt verdens klimautfordringer, har det fra 2000-tallet vært en reaktualisering av natur og klimaspørsmål som tema i internasjonal billedkunst. Gjennom utstilling, forskning og formidling løfter Preus museum temaet videre med et spesielt fokus på kamerabasert kunst.

Det er mange stemmer som snakker om klimakrisen og natur, men debatten blir ofte hard, polarisert og spissformulert. Preus museum ønsker å bruke sin plattform til å skape et åpent og inkluderende rom for refleksjon over naturens betydning og dens plass i våre liv.

Målet er å bidra til økt innsikt i hvordan og hvorfor bærekraftig omgang med natur sikrer et godt livsgrunnlag for alt liv på kloden.

Verkene som vises i Av natur, er i all hovedsak nyinnkjøp til museets samling. I arbeidet med valg av verk har museet spesifikt sett etter kunstnere som arbeider med natur som tema og motiv. Et viktig spørsmål i arbeidet med utvalget har vært hvorvidt vår tids oppmerksomhet om den pågående natur- og miljøkrise viser seg som endringer i den kamerabaserte kunstens forhold til sitt motiv.

Kurator: Hege Oulie

Gjestekurator: Christine Hansen

Kunstnere i utsillingen:

Terje Abusdal
Azar Alsharif
Line Anda Dalmar
Åsne Eldøy
Carll Goodpasture
Christine Hansen
Skade Henriksen
Karoline Hjorth og Riitta Ikonen
Kirsti van Hoegee
Line Bøhmer Løkken
Gjert Rognli
Ulla Schildt
Siggen Stinessen
Willibald Storn
Morten Torgersrud
Verena Winkelmann

siste