Nyheter

UTSTILLING: RUNE ERAKER - BETRAKTNINGER VED VANN

Rune Eraker har reist over hele verden. Han har vekslet mellom et familieliv på Nesodden og de store reisene sine. Bildene han henter hjem bærer store fortellinger. De er vist på viktige arenaer.

Men i denne utstillingen på Nesoddparken // Kunsthallen viser han bilder som aldri er blitt vist før. Hver gang Rune Eraker lager en stor utstilling, en stor fortelling, er det mange fotografier fra rullen som ikke blir med. Fordi det var et annet bilde som støttet akkurat den fortellingen bedre, var mer eksplisitt, mer dramatisk, hadde en annen vinkel.

Dette er utstillingen med de andre bildene, de som kunstneren selv har holdt fast ved, de som det er noe ved, kanskje noe som vender mer innover, kanskje noe som er mer åpent.

Kanskje kan vi, i denne utstillingen, med disse andre bildene, finne fortellinger som varer, som rommer den fortellingen som løper gjennom oss alle, som løper gjennom verden. En fortelling om vann. Hvis vi betrakter.


Rune Eraker (f. 1961) har arbeidet som uavhengig dokumentarfotograf siden 1981. Etter at han ble tatt opp som medlem av det Amsterdam-baserte billedbyrået Hollandse Hoogte i 1990, har han bak seg en rekke separatutstillinger og bøker (bl.a. Stenersenmuseet 2001, Trondheim Kunstmuseum 2006, Nobels Fredssenter og Sørlandets Kunstmuseum 2009-10) og publiseringer i inn og utland, samt gitt ut flere fotobøker (bl.a. "Øyeblikk av Lys" Aschehoug forlag, 2001, "Lukten av savn" Wigestrand forlag, 2005, "Drømmen om Europa" Forlaget Press, 2009). Hans nyeste bok "Tell the world about us"


Utstillingsåpning lørdag 5. mars kl 14.00

Kunstnersamtale med Rune Eraker ved Øystein Haugsbø lørdag 19. mars kl. 15.00

Familieomvisning søndag 3.april kl 13.00

Utstillingen står til 24. april.

siste