Nyheter

Omvisning og demonstrasjon av Kirlian-fotografi - Fotografiens Hus

Omvisning og demonstrasjon av Kirlian-fotografi

Søndag 18. desember ønsker Fotografiens Hus velkommen til siste dag med utstilling 'Flower Power' av den anerkjente fotografen Pål Hermansen.

I tidsrommet 14-16 vil det være anledning til å få en omvisning av fotografen selv, samt en demonstrasjon av den helt spesielle teknikken Hermansen har brukt i dette prosjektet - som heter Kirlian-fotografi.

Fotografiens Hus byr på enkel servering i form av pepperkaker, og arrangementet er gratis.

Galleriet er åpent fra 12 - 16.

Lenke til Facebook-arrangement.
Foto: Pål Hermansen

Gjennom hele sitt fotografiske virke har Pål Hermansen søkt etter å skildre de basale, skapende kreftene i naturen. Ved hjelp av kirlian-fotografi presenterer han energirike og formsterke plantestudier som på uvanlig vis synliggjør denne livsenergien.

Kirlian-fotografi har en vitenskapelig opprinnelse fra Øst-Europa. Når ferske, biologiske objekter blir utsatt for strøm med høy spenning, avgir de en glødende silhuett eller aura som kan avfotograferes. Denne formen for fotografering avdekker fascinerende strukturer og en utstråling vi ellers ikke kan se med det blotte øye.

Der man før måtte legge objektet sammen med en planfilm før eksponeringen og bildet ikke ble synlig før filmen var fremkalt, kan man nå med digital teknologi observere og styre effekten i sanntid. Det gir fotografen langt større kontroll i den kreative prosessen.

Med denne nye teknikken tilføyer også Hermansen sitt eget bidrag til en kunsthistorisk tradisjon der plantenes fantastiske formrikdom gjennom flere hundre år har vært gjenstand for studier, eksperimentering og kreativ bearbeiding av en rekke malere og fotografer.

siste