Nyheter

GJERT ROGNLI ROSES FOR NY FILM


Den samiske filmen "Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku" har vunnet prisen for beste film i kategorien «Silver Award Fantasy.» Prisen ble delt ut av Hollywood Gold Awards

Filmen vant nylig også prisen for «Best Postmodern Film» ved Druk International Film Festival i Bhutan.

"Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku " viser vei i en verden som forandrer seg raskt, med polarisering og globalisering i mange retninger. Vi er i en epoke i historien hvor ungdomsdyrking, nåtids fiksering, ekstrem individualisme er gjeldende. Det vi gjør i dag, vil påvirke måten menneskene lever i fremtiden. Med visdommen fra sjamanens verdensanskuelse fra den gamle samiske religion, flettes sammen en annen tolkning og historie.

- Filmen er vist flere ganger på forskjellige filmfestivaler i Los Angeles, så det var stor stas å endelig få en pris fra filmbyen Hollywood. Den er vist i nesten alle verdensdeler, hvor land med forskjellige kulturer og religioner har tatt historien i filmen til seg, en historie som er inspirert fra den immaterielle kulturarven fra den samiske kulturen.

I alt har Gjert Rognlis film vunnet 19 priser.

Gjert Rognli (f. 1966) jobber som flermedial kunstner, med film, foto,skulptur og performance. I sine verk trekker Rognli inn referanser fra sin tilhørighet til det Arktiske Nord-Norge, til lyset, mørket og årstidene. Rognli tar naturen og naturkreftene inn i verkene med referanser til det surrealistiske og mytologiske. Rognli har mottatt en rekke internasjonale priser for sitt arbeid med film og fotografi, og hatt mange separat- og kollektive utstillinger i inn- og utland, bl.a. i Louvre Museum i Paris.

siste