Nyheter

Digitalt printekurs for FFF-medlemmer


Digitalt printekurs på FFF med Morten Løberg

Tid: Tirsdag 16. november kl. 12.00 - 18.00
Sted: FFF sitt fellesverksted, Møllergata 34

Vil du lære mer om digital printing? Som medlem i FFF har du rimelig tilgang til vårt fellesverksted hvor vi blant annet har en Epson storformatprinter. Vi vet at det kan være utfordrende å komme i gang med denne, derfor har vi nå satt opp et sekstimers kurs med print-nestor Morten Løberg tirsdag 16. november.

Kurset koster 800,- per deltager. Send en mail til ole@fffotografer.no om du ønsker å delta! Det er begrenset med plasser, og påmelding er bindende.

På kurset vil du lære om følgende:

– Arkivbestandig blekk og papir. Kort innføring i papirtyper og egenskaper.
– Forskjellige fargerom og deres bruksområder (sRGB, Adobe RGB, ProPhoto RGB – Fargeprofiler (ICC-profiler) for skjerm og for utskrift.
– Riktig medietype-valg og bruk av fargeprofiler (ICC-profiler). Utskrift fra Photoshop på Epson P9000 fotoskriver. Forhåndsvisning («Proofing») i Photoshop. Fargeinnstillinger/Color Settings i Photoshop. Innføring i bruk av skriveren.
– Finn ditt favorittpapir. Presentasjon av utvalgte papirer basert på tester av nærmere 400 foto-papirer, utført av fotograf Morten Løberg (kursdeltagerne får hvert sitt eksemplar av «Morten Løbergs store fotopapirtest» til en verdi av 450 kroner).
– Utskrift i sorthvitt (Advanced Black and White). Gjennomgang av printer-innstillinger for sorthvitt.
– Håndtering av ferdig print, tips vedrørende innramming, transport etc.

Kurset baserer seg på utskrift fra Adobe Photoshop på Epson P9000 skriver (skriveren på fellesverkstedet til FFF).

Kursholder er Morten Løberg. Løberg er mangeårig FFF-medlem og har en 40-årig kunstnerisk praksis, i tillegg til at han i en årrekke var fagpressemedarbeider i Fotografi, hvor han blant annet skrev om digital print og papir for high end-fotoskrivere. Han holder jevnlig kurs i avansert printing og har lang erfaring med valg av egnede papirer.

siste