Nyheter

Utstilling: Galleri Giga | Signe Christine Urdal

W A L L S
Signe Christine Urdal
Galleri Giga, Stord
30.01 - 27.02

Pressemelding

Billedkunster Signe Christine Urdal opnar Galleri Giga sitt utstillingsprogram 2016. Utstillinga, med tittelen ”W A L L S” opnar laurdag 30. januar kl 13 ved kurator Karin Sunderø. Musikk ved Anette Askvik.

Tematikken for WALLS beveger seg omkring identitet og levd liv. Kanskje gløymde historiar og menneske som har vore tilstades, som har sett avtrykk i veggane. ”W A L L S” har ei stemning som minnar oss om at livet er skjørt, der dei avbilda veggane i kraft av sine merker ber fram forteljingar om sårbarheit, lengsel, sorg, lukke, einsemd og fellesskap.

Urdal seier sjølv: "Min historie om veggene begynte i Berlin i 2009 (...). kulehull i veggene, forlatte hjem, lysstråler som treffer veggflatene og vitner om at en ny dag med nye fortellinger begynner. Fortellinger om levd liv".

I teksten om utstillinga W A L L S skriv kurator Karin Sunderø følgjande: «Kunstneren Signe Christine Urdal bruker fotografiet som medium til å utforske mellommenneskelige tilstander. Som den antropologen hun er undersøker hun kulturer, ser på strukturelle forhold, på tegn som avslører noe om menneskene som oppholder seg i eller har forlatt et habitat. Det være seg i storbyen Berlin, i okkuperte Palestina eller i en grend i Ryfylke. (…) Urdal fascineres av mønster, lysspill over en flate, en sprekk diagonalt i en mur, en glemt gjenstand. Gjennom disse tegnene samler hun kunnskap om mennesker.
Urdals bilder beskriver fysiske rom. Hvert verk er en fortelling om den gjensidige påvirkningen rom og mennesker har på hverandre. Men ved å gi oss muligheten til mangetydig lesing, får vi som publikum også sterke historier om det å være menneske. Slik kan vi se bildene som en etterklang av levd liv. Et ekko fra et
rom».

SIGNE CHRISTINE URDAL (født 1979) kjem frå Stavanger. Ho vart uteksaminert frå Oslo Fotokunstskole i 2004 etter ein bachelorgrad i sosialantropologi (2002) og kunsthistorie (2006) frå Universitetet i Oslo, og starta karrieren som assistent for Dag Alveng. Urdal er anerkjent for sine følsomme skildringar av menneske sitt indre liv og kvardagshistoriar. Ho formidlar ei genuin interesse for den menneskelige tilstand. Kunstnaren arbeider hovudsakleg med fotografi, video og lyd.

Signe Christine Urdal debuterte på Vestlandsutstillingen «Vi er de utvalgte» kuratert av Linn Cecilie Ulvin i 2007. Sidan har arbeida hennar vore utstilt på Galleri Sølvberget (Stavanger), Tou Camp (ID - CAMP/ Ølhallene) Bryne kunstforening (Bryne), Preus Museum (Horten), Tou Scene Art Space (Stavanger), Spriten Kunsthall (Skien), Førde Kunstforening (Førde), Kunstmuseet KUBE (Ålesund), Haugesund Billedgalleri (Haugesund), Stavanger Kunstforening (Stavanger), Stavanger Kunstmuseum (Stavanger), Rogaland Kunstsenter (Stavanger), Galleri Giga (Stord) og Terminal 08 Gallery (Gorzów) i Polen.

LENKER

siste