Nyheter

Utstilling: Jens Stegger Ledaal - Spatial Ops

Jens Stegger Ledaal / Spatial Ops

Med Jens Stegger Ledaal, Marius Gulbrandsen, Elisabeth Thorsen, Ingrid Kristensen Bjørnaali, Erle Saxegaard, Trude Johansen, Hermund Arntzen Dale, Peter Dean, Jan Hajdelak Hustak, Gustav Gunvaldsen, Nemanja Cado, Henrik Langgård, Halvor Valle, Zachary Tomaszewski, Kim Schwenk, Keith Royer

10. august til 3. September

Åpning 10. august kl 18-20

Kunstnersamtale søndag 3. september

Spatial Operations er en frivillig sammenslutning som motiveres av å skape i samhandling. Siden starten har arbeidet vært knyttet til begreper som land art og relasjonell praksis, med inspirasjon fra infanteriets praksis og kulturhistorie. Med vekt på mobilitet og kapasitet til å arbeide i ulike typer terreng er prosjektet et forsøk på å anvende metoder fra en spesifikk sfære til å forme et lag og skape kunst som lagarbeid.

I utstillingen ved Bærum Kunsthall presenteres verk fra ulike punkter i prosjektets historie fra 2016 til i dag. Arbeidet foregår ofte i landskaper formet av menneskers inngrep, som sandtak langs moreneryggen ved E18 i Mysen, ruinene av bystaten Calakmul i Mexico eller de knapt synlige restene av en gammel bygdeborg i Onsøy. “Spatial Operations” er et ordspill, men viser også til praksisen med vekt på romlighet, terreng og komposisjon. Med forflytning og medbragte moduler som kjernelementer skapes flyktige hendelser i landskap i endring.

Jens Stegger Ledaal (f. 1975, Richmond, VA) har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim og Kunsthochschule Berlin-Weißensee. De frivillige i Spatial Operations er p.t. Marius Gulbrandsen, Elisabeth Thorsen, Ingrid Kristensen Bjørnaali, Erle Saxegaard, Trude Johansen, Hermund Arntzen Dale, Peter Dean, Jan Hajdelak Hustak, Gustav Gunvaldsen, Nemanja Cado, Henrik Langgård, Halvor Valle, Zachary Tomaszewski, Kim Schwenk, Keith Royer samt flere andre opp gjennom årene. Arbeider skapt med dette fellesskapet har bl.a. blitt vist ved ROM for kunst og arkitektur i Oslo, Trøndelag senter for samtidskunst i Trondheim, Kunsthal Aarhus (DK), NO/WAVE Los Angeles og Palais de Tokyo, Paris.

siste