Nyheter

Utstilling - Samleren og radioamatøren - Marit Arnekleiv


Velkommen til utstillingsåpning ved Oppland Kunstsenter, lørdag 9. mai klokken 14!

Koronaens slør letter. Det er en stor glede å igjen kunne åpne dørene, om enn med enkelte restriksjoner!* Publikum ønskes velkommen til de regisserte bevegelsene av gjennomskinnelige tekstiler, til hinner og kontaktflater i Marit Arnekleiv sin utstilling Samleren og radioamatøren. Inne i Glasskuben viser Martin Sæther utstillingen Rute, avstøpninger i pappmasjé laget av ubeskrevet avispapir og gamle servietter.

* Maks 50 personer av gangen, holde én meters avstand, håndsprit ved inngangen, notere navn og telefonnummer for eventuell smittesporing.


Samleren og radioamatøren 9. mai-14. juni 2020

Marit Arnekleiv (f. 1957) bor og arbeider på Tretten i Gudbrandsdalen, og er utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole. Relasjonen til stedet er viktig i Arnekleivs kunstpraksis, som spenner fra interaksjon i natur og offentlige rom til skulptur og fotografi. Samleren, Arken og Radioamatøren er et tredelt prosjekt der Samleren og Radioamatøren vises på Oppland Kunstsenter og Arken presenteres på Harpefoss hotell 19.9.-17.10.2020.

De tre prosjektene har alle en forbindelse til Arnekleiv sin onkels beretninger fra mellomkrigstida, andre verdenskrig, tidlig etterkrigstid og hans samling og lidenskap for radioer. Et fellestrekk er stemmen; stemmen fra andre siden av jordkloden som når deg via radiobølger, eller radiostemmen gjennom duken i etterkrigstidens designede apparat. Ord som hinne og kontaktflate er relevante både i installasjonen som vises i galleriet, og i en serie fotografier av høyttalerduker fra gamle radioer.

I publikasjonen Samleren, Arken og Radioamatøren presenteres de tre prosjektene samlet. I tillegg til forordet av bokas redaktør, Eivind Slettemeås, presenteres tekstene Kjærlighet tiltenkt andre av Eivind Hofstad Evjemo, og Til flaten og forbi, samtale mellom Else Marie Hagen og Marit Arnekleiv. Boken inngår i bokserien TILT og er utgitt i samarbeid med Oppland Kunstsenter.

Boken kan kjøpes i forbindelse med utstillingsbesøk.

http://www.arnekleiv.no

siste