Nyheter

Utstilling - Anders Jørgensen - Mesteparten av tiden er vi et annet sted

Mesteparten av tiden er vi et annet sted

Pressemelding for kunstutstillingen til Anders Jørgensen ved på Galleri Kunstgress 23-25 mars i Grønnegata 4, Oslo.

Prosjekt-tittelen er sitat hentet fra boken «byen spor». I inspirasjon av denne setningen viser bildeserien forlatte familiehytter og eiendommer i Finnmark.

Da jeg leste denne setningen ga det meg en tanke rundt alle forfalne eiendommer som står forlatt, fullt møblert og med en følelse av at «vi kommer snart tilbake».

Hva gjorde at vi ikke kom tilbake?

Hvorfor er de ikke tatt i bruk igjen?

Bildene gir følelse av å titte inn i andres hjem gjennom vinduene, der refleksen av den nakne nordnorske naturen reflekteres. Andre bilder er innenfra med forfallent og solbleket interiør, med en uklar utsikt av naturen ut av vinduene.

Bildene har et snev av forfallen melankoli og gir følelse av dobbelteksponering og uklarhet grunnet refleksjonen i glassene.

Anders Jørgensen (1974) er født og oppvokst i Honningsvåg. I 1993 flyttet han til Oslo, hvor han fortsatt er bosatt. Oppveksten i Finnmark har inspirert mange av prosjektene hans. Anders har en fascinasjon av den rå og nakne nordnorske naturen, samt etterkrigs arkitekturen. Bildene hans fra Nordnorge spiller ofte på kombinasjon mellom arkitektur og natur. Mennesket er fraværende mens tomheten og forfallet får en større plass i motivene.

Etter stor nysgjerrighet for fotografi begynte han på Robert Meyers Kunsthøgskole i 2001 og ble uteksaminert i 2005. Anders har stilt ut på den Nordnorske Kunstutstilling i 2022, 2020, 2012 og 2007, han var invitert utstiller på fotografiets dag ved Preus Museum i 2021. Anders har også vist prosjektet «mesteparten av tiden er vi et annet sted» på Nordkappmuseet og Berlevåg Havnemuseum i 2022. Det finnes arbeider av Anders i Nordkappmuseets samling, Robert Meyer collection en del av Nasjonalgalleriets samling og Norges gruppen.

Galleri Kunstgress
Grønnegata 4a
0350 Oslo

Åpning torsdag 23 mars klokken 18-22
Åpnet fredag 24 Mars klokken 14-18
Åpent lørdag 25 Mars klokken 14-18

siste