Nyheter

Utstilling: Analogier - Charlie Hay, Nina Staff, Stig Marlon Weston, Dorothea Bornemann & Ruth Güse

Utstillingsåpning: Torsdag 12. januar kl. 18.00-20.00

12. januar 2023 åpner fellesutstillingen Analogier på Fotografiens Hus. Utstillingen består av arbeidene til fem fotografer som på hver sine måter arbeider med analogt fotografi. Selve tittelen – Analogier – henviser både til den analoge teknikken, men også til begrepet antologi; en samling av verk beslektet i tema eller sjanger, men skrevet av forskjellige forfattere.

Digitalt foto er noe de fleste av oss har tilgang til i egen hverdag. Allikevel har det de senere årene vært en økende interesse for film og fremkalling i mørkerom. Hva er det som gjør at bilder fremstilt med lyssensitive kjemikalier fremdeles fascinerer og inspirerer? Dette er et av spørsmålene vi ser frem til å utforske i årets første utstilling på Fotografiens Hus.

Analogier består av verk laget med blant annet våtplater, selvlagde pinhole-kameraer og plantekjemikalier. Noen av verkene i samlingen finnes ikke enda, men blir til i selve gallerirommet som del av en performance. I utstillingen vil vi utforske de ulike teknikkene og hva de tilfører de enkelte prosjektene.

Mens fotografene Nina Staff og Stig Marlon Weston utforsker historie, erkjennelse og fantasi, arbeider Dorothea Bornemann og Ruth Güse ut ifra en interesse for den gjensidige skaperbalansen mellom natur og menneske. Charlie Hay forteller en historie om et hus som en gang tilhørte fem generasjoner, men som i dag står tomt.

Utstillingen er kuratert i samarbeid med Bård Ek.

Analogier åpner torsdag 12. januar kl. 18.00. Facebook-arrangement.

Besøksadresse: Rådhusgata 20, 0151 Oslo

Kontaktinfo Fotografiens Hus: Anna Maria Solum | anna.maria@fotografforbundet.no|407 53 972 | https://fotografiens-hus.no/

siste