Nyheter

Søk Vårutstillingen 2023

Nå er søkerportalen og mottak for Vårutstillingen 2023 åpen! Årets søknadsfrist er 1. november kl. 13:00.

Lykke til med søknadsprosessen!

For mer informasjon og brukerveiledning, besøk utstillingens offisielle nettside:
https://www.varutstillingen.no.

Om Vårutstillingen
Vårutstillingen ble opprettet av kunstnere for andre kunstnere i 1976 da det ble vedtatt av FFFs generalforsamling at forbundet selv skulle arrangere en kunstnerjuryert utstilling. Som et motsvar til Statens Høstutstilling, den offisielle Salongen for visning av samtidskunst i Norge, ble Vårutstillingen etablert for å sikre at det hvert år vises fotokunst som er relevant og representativ for dagens samtidskunstnere. Utstillingen er basert på åpen innsendelse og en grundig fagfellejuryering. Den første Vårutstillingen fant sted på Oslo Kunstforening, og siden 1988 har utstillingens faste visningssted vært Fotogalleriet.

Utstillingens jury
Jury for Vårutstillingen blir oppnevnt av FFFs generalforsamling. Årets jury 2023 består av Sofie Amalie Klougart, Tobias Liljedahl, Yanir Shani og Åsne Eldøy( (vara).

BKHs fotokunstpris
Siden 2010 har Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) årlig tildelt Fotokunstprisen, Norges største pris for fotografiske verk i Norge, til en av de deltagende kunstnerne i Vårutstillingen. BKH er en vesentlig tilskuddspartner i kunstfeltet. Gjennom forvaltningen av kunstavgiften gir BKH et betydelig bidrag til å sikre mangfold og nyskapning i norsk billedkunst.

Fotokunstprisen er på 150.000 norske kroner og går til en kunstner som deltar på Vårutstillingen med det verk som ansees som mest betydningsfullt på årets utstilling. Prisvinneren avgjøres av en separat jury bestående av juryleder for Vårutstillingen, kunstnerrepresentant fra FFF og representant fra Kritikerlaget.

Foto: Tor Ulstein

siste