Prosjekter

Vårutstillingen 2017

VÅRUTSTILLINGEN 2017

5.MAI – 8. JUNI 2017

ANDREAS MEINICH / ANDREW AMORIM / CHRISTIAN TUNGE / CHRISTINE HANSEN / FIN SERCK-HANSSEN / HANNAH MJØLSNES / LAUREN DAVIS / MARGARIDA PAIVA / MELANIE KITTI / SANDRA VAKA OLSEN

Åpning torsdag 4. mai kl 18.00 - 21.00, MELK galleri. Prisutdeling Bildende Kunstneres Hjelpefonds Fotokunstpris Utstillingen åpnes av kulturpolitisk talskvinne Anette Trettebergstuen (Ap).

Forbundet Frie Fotografer og MELK har gleden av å invitere til den årlige Vårutstillingen 2017 som i år finner sted på MELK galleri fra 5. mai til 8.juni.

Under åpningen deles Bildende Kunstneres Hjelpefonds Fotokunstpris ut. Fotokunstprisen deles ut årlig og går til en kunstner som deltar på Vårutstillingen med det verk som ansees som mest betydningsfullt på årets utstilling. Fotokunstprisen ble etablert i 2010 og pålyder kr 150.000, -. Den er dermed en av de største kunstprisene som deles ut i Norge.

Vårutstillingen har vært et viktig forankringspunkt for det norske fotografiske samtidskunstfeltet, og har gjennom sin posisjon som spydspiss bidratt til å fremme fotokunsten i den norske kulturdebatten. I dag presenterer Vårutstillingen norsk kamerabasert kunst til et bredt publikum. Juryen velger ut deltakende kunstnere basert på åpen innsending. Juryen er valgt av medlemmene i Forbundet Frie Fotografer på generalforsamling, og består i 2017 av Morten Torgersrud (juryleder), Kaia Hugin og Tiril Hasselknippe.

Vårutstillingen ble etablert av FFF i 1976, i en tid hvor behovet for å fremme anseelsen for kunstnerisk fotografi var stor. Denne utstillingen skulle arrangeres i vårterminen og hadde den gang betegnelsen Fotografisk Vårutstilling, som et motsvar til Høstutstillingen, hvor fotografier stod oppført under kategorien "maleri" i katalogen.

Vårutstillingen 2017 er støttet av: Norsk Kulturråd, Fritt Ord, Bildende Kunstneres Hjelpefond, Norsk Fotografisk Fond og Oslo Kommune.

Foto: Christian Tunge

siste