Prosjekter

Fotobokfestival Oslo 2020

FOTOBOKFESTIVAL OSLO 2020

Offisiell åpning: 10. september - TBA!
Festivalperiode: 10. - 20. september
Hovedarena: Arbeidersamfunnets plass, Oslo

SIDEN OPPDATERES OG PROGRAM LANSERES SNART - FØLG MED!

Fotobokfestival Oslo er et ukes-langt arrangement, med mål om å undersøke fotoboken som et kunstnerisk medium gjennom utstillinger, seminar, workshops og andre arrangementer.

Festivalen ble etablert av Forbundet Frie Fotografer i 2009 og kan vise til et program med både anerkjente fotokunstnere og unge, nye aktører innenfor fotografi, fotoboksjangeren og forlagsvirksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Festivalen finner sted i Oslo i september hvert år, og er gratis og åpen for alle. Arbeidersamfunnets plass er basen for festivalområdet, og det er her du finner festivalens hovedutstilling. Tilknyttet festivalen er også et satellittprogram, der relevante aktører bidrar til festivalstemningen med egne utstillinger og arrangementer.

Kurator for 2020 er kunstner og fotograf Ethan Rafal.

Ethan Rafal er en kunstner og fotograf som er basert i San Francisco, California og Oslo, Norge. Hans kunstneriske praksis kretser rundt den individuelle og kollektive opplevelsen av vold, og måtene påfølgende representasjoner av vold preger personlige og nasjonale mytologier. I tillegg til sin praksis underviser og veileder Rafal, samt samarbeider med ulike aktivistgrupper og kuraterer prosjekter i Europa og Nord-Amerika.

Rafals arbeid ligger i skjæringspunktet mellom fotografi, en utvidet kunstpraksis og samfunnsvitenskaplig forskning og aktivisme. Hans grunnleggende produksjon består av fotografi, bøker, installasjon og en unik presentasjonsmetode som krysser performancekunst og muntlig tradisjonshistorie. Shock and Awe er ett av Rafals mest ambisiøse prosjekter som har tatt 12 år å lage. Prosjektet, som består av en bok og en tilhørende performance, har blitt vist på 100 arenaer i 14 land. Visningsstedene inkluderer kunstmuseer, universiteter og offentlig rom.

Vi gleder oss til å oppdatere om mer så snart vi kan!

For mer informasjon om Ethan:
www.ethanrafal.com

siste