Nyheter

Vårutstillingen 2020

Forbundet Frie Fotografer, i samarbeid med Fotogalleriet, er glade for å annonsere de antatte kunstnerne til den 39. Vårutstilling!

Juryen for Vårutstillingen 2020 har bestått av Sverre Strandberg (juryleder), Kjersti Vetterstad og Hanne Hammer Stien.

For 2020 har juryen antatt 9 kunstnere:

Hedevig Anker
Tanya Busse
Yamile Calderon & Edward Cunniffe
Ove Kvavik
Tobias Liljedahl
Tor-Finn Malum Fitje
Giulia Mangione
Vegar Moen

Både jury og FFF gratulerer til de antatte kunstnerne og ser frem til videre samarbeid i 2020.

OM VÅRUTSTILLINGEN
Vårutstillingen har en lang tradisjon som går tilbake til 1976 da det ble vedtatt av FFFs generalforsamlingen at forbundet selv skulle arrangere en kunstnerjuryert utstilling. Som et motsvar til Statens Høstutstillingen, ble Vårutstillingen etablert for å sikre at det hvert år vises fotokunst som er relevant og representativ for dagens samtidskunstnere. Utstillingen er basert på en grundig fagfellejurying og åpen innsendelse. Siden 2010 har Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) årlig tildelt Fotokunstprisen, Norges største pris for fotografiske verk i Norge, til en av de deltagende kunstnerne i Vårutstillingen.

OM FORBUNDET FRIE FOTOGRAFER
Forbundet Frie Fotografer (FFF) ble dannet etter initiativ av Knut Evensen og Robert Meyer i 1974 da behovet for å fremme anseelsen for kunstnerisk fotografi var stort. Siden har FFF vært en landsdekkende medlemsorganisasjon som favner bredt og driver et ambisiøst faglig og politisk arbeidet for å kunne formidle kunstfotografiet i Norge, samt ivareta kunstnernes fagpolitiske interesser.

OM FOTOGALLERIET
Fotogalleriet er Nordens første fotohalle dedikert til å vise fotografi som en kritisk kunstform. Siden oppstarten i 1977 har institusjonen viet seg til presentasjonen av både norske og internasjonale kunstnere og til å analysere den hurtige utviklingen til et felt som stadig har sprengt grenser hva gjelder så vel teknologiske som estetiske endringer. Siden 1978 har Fotogalleriet samarbeidet tett med FFF i arrangeringen av Vårutstillingen.

Mer informasjon om kunstnerne, utstillingen og det offisielle programmet vil komme i 2020!

Banner og thumbnail: Close Encounters, Giulia Mangione. Gjengitt med tillatelse av kunstneren.

siste