Nyheter

Vårutstillingen 2020 åpnes for publikum

VÅRUTSTILLINGEN 2020: siste to uker med visning!

Siste to visningsuker: 13. mai - 24. mai (med unntak av helligdager 17. mai og 21. mai)
Åpningstider: onsdag til søndag fra kl. 12:00 til 16:00

Forbundet Frie Fotografer (FFF) og Fotogalleriet er glade for å kunne ønske velkommen tilbake til de to siste ukene av Vårutstillingen 2020. Utstillingen kan besøkes onsdag-søndag fra kl. 12:00-16:00. Dette vil være publikums aller siste sjanse til å kunne oppleve Vårutstillingen 2020 og årets mest aktuelle kunstverk innenfor det fotografiske fagfelt!

Som en del av en lang Salongtradisjon presenterer utstillingen arbeider som er valgt gjennom en fagfellejuryering basert på åpen innsendelse. En dystopisk undertone, anelsen om en kommende trussel og vissheten om at jordas nåværende tilstand er utsatt er gjennomgående elementer i utstillingen, som i følge juryen har vært påfallende i årets Vårutstilling.

De ni kunstnerne som presenteres i år er Hedevig Anker, Tanya Busse, Yamile Calderon & Edward Cunniffe, Ove Kvavik, Tobias Liljedahl, Tor-Finn Malum Fitje (i samarbeid med Thomas Anthony Hill), Giulia Mangione og Vegar Moen.

En digital kunstnersamtale med flere av de involverte kunstnerne er tilgjengelig på Youtube.

Utstillingen står f.o.m. 13 mai til 24 mai (med unntak av helligdager 17. mai og 21. mai). Utstillingen kan også besøkes etter avtale fra og med 7. mai, ved å ta kontakt med Ane Sund Sjøvold på e-post til [email protected]


OM VÅRUTSTILLINGEN
Vårutstillingen ble opprettet av kunstnere for andre kunstnere i 1976 da det ble vedtatt av FFFs generalforsamlingen at forbundet selv skulle arrangere en kunstnerjuryert utstilling. Som et motsvar til Statens Høstutstillingen, den offisielle Salongen for visning av samtidskunst i Norge, ble Vårutstillingen etablert for å sikre at det hvert år vises fotokunst som er relevant og representativ for dagens samtidskunstnere. Utstillingen er basert på åpen innsendelse og en grundig fagfellejurying.

Siden 2010 har Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) årlig tildelt Fotokunstprisen, Norges største pris for fotografiske verk i Norge. Prisen går til den kunstneren som deltar med det verk som ansees som mest betydningsfullt for årets utstilling.

OM TILTAKENE FRA HELSEDIREKTORATET
FFF og Fotogalleriet følger de nasjonale anbefalingene og smitteverntiltak fra offentlige myndigheter og Helsedirektoratet for å begrense omfanget av COVID-19. Vi ber besøkende bruke hånddesinfeksjon ved inngangen, holde god avstand fra hverandre, og vi begrenser antallet i lokalet om gangen.
Ta vare på dere selv om hverandre, og hjertelig velkommen tilbake.


Banner og thumbnail:
Hedevig Anker, Palestina 1938 (2020). Fotografiserie med ti fotografier.

siste