Nyheter

Utstilling - Maria Natalie Skjeset - Skedsmo Kunstforening

Utstilling – Maria Natalie Skjeset – Skedsmo Kunstforening
Skedsmo Kunstforening – Galleri Brogata 2, Lillestrøm
14.10.17 - 29.10.17 kl. 12.00–16.00 2017

Maria Natalie Skjeset (født 1990 i Bærum) har en bachelor i virtuell kunst og design fra Høgskolen i Hedmark (2013). Hun arbeider innenfor kunstfotografi og fotobasert digital grafikk.

I arbeidene sine bruker hun fotografiet som medium, og hun kaller teknikken for fotobasert digital grafikk. Ett enkelt bilde kan bestå av flere titalls fotografier som gjennom en møysommelig prosess manipuleres i et digitalt mørkerom. Med dette ønsker hun å skape et malerisk uttrykk og gjennomarbeider motivet slik at betrakteren nesten ikke skal kjenne igjen at utgangspunktet for det ferdige motivet er fotografier. Hun jobber lag på lag, og gjennom stilisering og forandring av fargetoner og kontraster skapes et nytt motiv. Fotografiene stykkes opp, vendes om, elementer fjernes og legges til.

Motivene består av organiske elementer som blomster og mennesker, ofte plassert inn i drømmende landskap. I motivene vektlegges farger, flater og objektenes grunnleggende former, og hun bygger opp en digitalt fremstilt patina inspirert av hvordan kunstverk med tiden viser tegn til endring gjennom forandring i overflatefarge og krakeleringer. Hun konstruerer dekorative ornamenter, ofte med inspirasjon fra antikke og orientalske stilarter. Gjennom denne estetikken ønsker hun å sette fokus på menneskets indre landskap og det mystiske ved tilværelsen.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl. 12.00–16.00 til og med søndag 29. oktober. Velkommen!

siste