Nyheter

Utstilling - Katinka Goldberg & Stig Lundgren - DIALOG

Bomuldsfabriken Kunsthall ønsker lørdag 2. mars kl. 13 velkommen til åpning av utstillingen DIALOG med fotografier/installasjoner av Katinka Goldberg og malerier/tegninger av Stig Lundgren. Åpningstale ved kunsthistoriker Linda Myklebust og musikalsk innslag ved flamencogitarist Jesus Morente. 

Utstillingen DIALOG spiller på spenningen mellom nærhet og avstand i relasjoner; både i mellommenneskelige forhold, men også relasjoner i og mellom visuelle uttrykk. 

Utstillingen er åpen 02.03.–07.04. ti–sø kl 12–16. 

I samme periode viser vi landskapsrelaterte malerier av Stig Lundgren i utstillingen LANDSKAP i ARTendal, Torvet 5. Den er åpen fr–sø kl 12–16 og åpnes offisielt sammen med DIALOG på Bomuldsfabriken Kunsthall lørdag 2. mars. Velkommen til et nytt kunstår!

Goldberg er en svensk kamerabasert kunstner som har arbeidet i Norge siden 2008. Hun utforsker det fotografiske mediets egenskaper som både virkelighet og fiksjon. I tillegg arbeider hun med vann og speilinger av fotografier i vannoverflaten, gulvprojeksjoner og lysbokser i stort format med motiver som ligger i skjæringspunktet mellom det groteske og det vakre. Utstillingen er en dialog med den svenske maleren Stig Lundgren, som også var hennes stefar. Lundgren har med sin lekenhet, ekspressivitet og råhet inspirert hele hennes kunstnerskap. På tross av at Lundgren gikk bort i 2003 har han vært en stor hjelp i hennes prosjekter. I utstillingen vises deres verk sammen for første gang. Tematisk bindes utstillingen sammen i og med at begge kunstnerne tar utgangspunkt i den konkrete ytre virkeligheten for å visualisere en abstrakt indre virkelighet.

siste