Nyheter

Utstilling - Ingrid Eggen -VIRVX

5. oktober - 19. oktober

Ingrid Eggen
VIRVX

Åpning fredag 5.oktober kl 19.00
Knipsu, Bergen


Ingrid Eggen jobber i hovedsak med analogt fargefotografi og video, og har det siste året startet eksperimentering med skulptur. Gjennomgående i Eggen sin kunstneriske praksis er en konseptuell holdning til kroppen, i både abstrakt og konkret forstand. 
Hun undersøker kroppens funksjon og dysfunksjoner. Ved hjelp av performative metoder undersøker hun intime gester og bevegelser i menneskekroppen i forhold til kommunikasjon, representasjon, kontroll og bevissthet. Studier der kroppens naturlige anatomi, nonverbale språk og bruk av gester og symboler forskyves, oppløses og fordreies er et hovedanliggende i Eggen sitt arbeid. Eggen er interessert i den informasjonen kroppen lagrer ukritisk og hva som skjer når dette danner hovedgrunnlaget for kroppens bevegelse og ytring. Hun undersøker kroppens ubevisste reflekser og ser på dette som en mulighet for å danne nye nonverbale språk og ytringer. 

Eggen er utdannet med en BFA grad fra Kunsthøgskolen i Oslo, Institutt for Farge; Konstfack, Stockholm og med et selvstendig prosjektstudie fra Akademin Valand, Gøteborg. 

Eggen har tidligere vist arbeider ved blant annet Haugar Vestfold Kunstmuseum, Lillehammer Kunstmuseum, Ulterior Gallery, New York, Centro de la Imagen, Mexico City, Fotogalleriet, Oslo, galleri 1857, Oslo og Rake visningsrom, Trondheim. De seneste separatutstillingene inkluderer «Kneganger» på Galleri Galleberg og Landskrona Fotofestival, Sverige, «Knax» på galleri Melk, Oslo og «Knex» på Akershus Kunstsenter, Lillestrøm.

For mer informasjon, se 
www.knipsu.nosiste