Nyheter

Utstilling: Efemer/Stasis, CYAN Galleri | Andrea Grundt Johns

Efemer/Stasis
Andrea Grundt Johns og Dennis Burén
CYAN :galleri
26. - 28.02

Pressemelding:

I Efemer/Stasis vises arbeider fra Andrea Grundt Johns (NO) og Dennis Burén (SE). Begge er kunstnere med et ukonvensjonelt blikk på hva det fotografiske innebærer. Utstillingen vises på CYAN :galleri 26-28 februar.

I utstillingen Efemer/Stasis vil man kunne se blant annet monokrome bilder i svart med noe som ser ut som støy og fingeravtrykk, et re-fotografert herbarie og speilskulpturer.

Andrea Grundt Johns sier ”Overflatens mikroskopiske topografi (del 1) er en serie skannede speil, et forsøk på å fryse og fange det speilet har sett.” Om sine speilskupturer sier hun ”I en verden av sanseinntrykk utforskes her tomheten. Speilet er tomt, speilbildet er fult. Speilbildet er i stadig forandring, og vi blir overlatt til oss selv for å kontrollere resultatet, eller akseptere det flyktige bilde, tomheten.” Dennis Burén sier om seg selv at han ”ofta utgår från minnet som han ser som något på gränsen till ogreppbart och flyktigt men samtidigt stabilt och tryggt. Han sier videre om sine verk at han “skapar eller använder sig av objekt som mer eller mindre tydligt är i en förändringsprocess.”

I utstillingens komplekse blanding av utrykk kan man oppfatte verkene som en metafor for det man ser. Men verkene til Grundt Johns og Burén gjør mer enn bare å se. Akkurat som fotografiet forsøker de gjennom sine verk å fryse tiden - fange flyktigheten som ikke lenger eksisterer.

Utstillingens ene gallerist Marie Helgesen sier videre om utstillerene at ” begge har en stedsspesifik/sensitiv praksis og vil dermed ta utgangspunkt i gallerirommets begrensninger – muligheter når de viser sine arbeider noe som vil være med på å gjøre utstillingen ekstra spennende.”

Andrea Grundt Johns (f. 1989 i Oslo) har en BFA i fotografi fra Akademin Valand, Gøteborgs Universitet, 2015. Hun jobber skulpturelt, fotografisk og stedssensitivt. Hun er medlem av UKS og FFF. Andrea bor i Oslo og arbeider i Oslo/Gøteborg.

Dennis Burén (f. 1980 i Gøteborg, Sverige) har en BFA i fotografi fra Akademin Valand, Gøteborgs Universitet, 2014. Han er styremedlem i Galleri 54 i Gøteborg og jobber med fotografi, skulptur og installasjon. Dennis bor og arbeider i Gøteborg.

Kontakt:

Utstiller
Andrea Grundt Johns
Telefon: 98 46 58 50
E-post: [email protected]
Hjemmeside: http://agjohns.com/

Utstiller
Dennis Burén
Telefon: +46 703 546 594
E-post: [email protected]

Gallerister
Marie Helgesen og Pål Henrik Ekern
Telefon: 41 25 11 46/47 39 22 39
E-post: [email protected]

LENKER

siste