Nyheter

Utstilling - Brigitte Stolpmann - Fotomontasjer

27. oktober - 11.november

Brigitte Stolpmann
Fotomontasjer
Nes kulturhus, Årnes


Brigitte Bo Stolpmann stiller ut nye fotomontasjer i Galleriet i Nes kulturhus. Utstillingen viser stilleben, interiører, landlige og urbane scener som står frem som komplekse minnebilder. Motivene sammenfatter mange ulike inntrykk knyttet til steder og øyeblikk.

Stolpmann bruker fotomontasje i sine kunstnerisk uttrykk, noe som gir henne muligheten til å utvide det tradisjonelle fotografiske blikket med personlige refleksjoner og tankemessige forstillinger. Verden foran kamera går i dialog med kunstnerens indre verden. Det er denne dialogen mellom den sette virkeligheten og minner som oppstår, som stadig kommer til uttrykk i Stolpmanns motiver.  

I montasjen syntetiseres inntrykk – opplevelsesfragmenter: Bruddstykker av hendelser, forvitrete fasader, nye bygårder, fraflyttete butikker, nedslitte interiører, kaotiske gatekryss, glemte byrom, gammelt kulturlandskap og urørt natur. Montasjen samler på hverdagslighet, det betydningsløse, de evige forfallsprosesser, det som etablerer seg på nytt, den sykliske gjentakelsen, banalitetens likegyldighet og tilfeldighetens estetikk. 

Om fotografen Brigitte Bo Stolpmann har sin fotografiske utdannelse fra Tyskland. Fra 1977 til 1982 studerte hun fotodesign med vekt på kunstnerisk fotografi ved University of Applied Sciences and Arts i Dortmund. Siden da har hun hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. Hun jobber også som førstelektor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.


Åpningstider:
Lørdag:12 - 18
Søndag: 14 - 18
Mandag - fredag: 12 - 18

siste