Nyheter

Utstilling - Adrian Bugge - Den nye byen

Den nye byen

Den nye byen er en utstilling med Oslo-bilder fra de siste 15 årene. I denne perioden har Adrian Bugge fotografert sine personlige inntrykk fra en by i forandring under Oslos største byutviklingsprosjekt i nyere tid.

Fotografiene på utstillingen er Bugges visuelle tolkninger av omstridte steder og bygninger slik som Barcode, Munchmuseet og Sukkerbiten.

“Jeg begynte med å fotografere de delvis lukkete havneområdene som få var interessert i før de skulle jevnes med jorden. Etterpå når alt er forandret, fikk disse bildene en ny betydning. I de nye områdene har jeg prøvd å se bort fra de åpenbare postkortmotivene og heller forsøkt å formidle hvordan jeg personlig opplever dem”, sier Bugge.

Tidligere i år utga han fotoboken «Den nye byen» (2019) på Kunstbokforlaget Uten Tittel og utstillingen blir en selvstendig videreføring av denne, med helt nye bilder sammen med utvalgte bilder fra boken.

Utstillingen åpner 5. september kl. 18 og varer frem til 29.september. Under Oslo Kulturnatt 13. september kl. 18 blir det et arrangement i utstillingen der forfatter Ole Robert Sunde (som har skrevet et essay i Dagbladet med utgangspunkt i Bugges bilder) deltar i en samtale med forfatter Hans Petter Blad og arkitekt Halvor Weider Ellefsen (som begge har bidratt med tekster i boken). Temaet er Fjordbyen og hvordan den fremstilles i fotografi.

Utstillingen er støttet av Fritt Ord.

Om fotografen

Adrian Bugge er en fotograf som jobber med langvarige prosjekter hvor han visuelt undersøker omgivelsene utfra det han til enhver tid ser. Samlet viser bildene også hvordan omgivelsene forandres over tid. I 2019 kom fotoboken «Den nye byen» og i 2018 hadde han separatutstillingen «Inngrep» på Galleri BOA. Bugge er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK), Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA), Forbundet Frie Fotografer (FFF) og styremedlem i Bjørka Verksted for kamerabasert kunst. 

siste