Nyheter

​Skien kommunes arbeidsstipend til Verena Winkelmann

Pressemelding - Fotofokus i Skien:

Skien kommunes arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere 2015 til Verena Winkelmann

Verena Winkelmann (f. 1973) mottar Skiens kommunes arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere for å utarbeide fotokunstprosjektet "Rites de Passages". Verena Winkelmann er utdannet ved Hochschule fur Buchkunst und Grafik i Leipzig, i perioden 1998-2003. Hun har i hovedsak vært aktiv som fotokunstner med en rekke separatutstillinger og bokutgivelser bak seg. Hun har også vært aktiv som styremedlem og styreleder i Forbundet Frie Fotografer, Norsk Fotografisk fond og Stiftelsen Bjørka. Verena Winkelmann har nylig etablert seg i Skien.

Prosjektet "Rites de Passages" handler om overgangsritualer og tar utgangspunkt i Verdal Fengsel - et sted som kan markere endring i status. De innsatte er avgrenset fra samfunnet og livet de fører til vanlig. Prosjektet stiller spørsmål ved hvilke bivirkninger dette påfører menneskene og hvilke spor det avstengte kan gi på gjenstander og arkitektur.

Prosjektet skal vises i Kunstnerforbundet i Oslo i 2016 og i Gallerie B2 i Leipzig i 2017.

Skien kommune har siden etableringen av satsingen Kunstnerbyen Skien årlig delt ut to etableringsstipend for yngre kunstnere. I forbindelse med at stipendordningene tilknyttet Kunstnerbyen Skien ble evaluert i 2011, ble det vedtatt av hovedutvalget å gjøre om etableringsstipendene til arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere. I den politiske behandlingen av stipendevalueringen ble det understreket at unge søkere fremdeles skulle vektlegges. De to stipendene består av NOK 25.000,-. Stipendet i sin opprinnelige form ble første gang utdelt i 2006 - det er således 10. gang stipendene deles ut.

LENKER

siste