Nyheter

Seminar: Meet your neighbour

Fredag 9. september, 12:00-17:00
Kulturhuset (boksen), Youngstorget

FFF inviterer til en seminardag med nordisk fokus i forbindelse med Fotobokfestival Oslo. "Meet your neighbour" presenterer både foredrag og artist talks som belyser ulike sider ved det nordiske fotobokfeltet.

Program:

12:00 Jonas Ekeberg (NO), kurator, kritiker og redaktør for Kunstkritikk
12:30 Pétur Thomsen (IS), kunstner og styreleder i The Icelandic Photography Festival

Pause

13:30
John S. Webb (UK/SE), kunstner
14:00 Tonje Bøe Birkeland (NO), kunstner

Pause

15:00
Banja Rathnov (DK), gallerist
15:45 Lasse Lecklin (FIN), kunstner
16:15 Kjetil Berge (NO), kunstner

Seminaret er gratis og åpent for alle! Så lenge det er ledige stoler kommer du inn.

Du kan melde din interesse på facebook-eventet:

https://www.facebook.com/events/972507336193970/


Foto øverst: Tonje Bøe Birkeland

BIO

Jonas Ekeberg (b. 1976, NO) er kurator og kritiker, og jobber i Oslo. Han er redaktør for det nordiske nettidskriftet Kunstkritikk. Ekeberg var hovedkurator for Momentum - Nordisk Biennale for samtidskunst i 2000, initiator og direktør for Oslo Kunsthall samme året, samtidig som han var kurator og informasjonssjef for Office for Conteporary Art Norway (OCA) fra 2002-2004. Fra 2004 til 2009 var Ekeberg direktør for Preus Museum, Norges nasjonalmuseum for fotografi. Snart publiseres hans egen bok Post Nordic - The rise and fall of a Nordic Art Scene 1990-2010.

Pétur Thomsen (b. 1973, IS) bor og jobber i Sólheimar, Island. I de seneste årene har Thomsen tiltrukket seg oppmerksomhet, både i Island og internasjonalt, med prosjektet "Imported Landscape" og Umhverfing, begge prosjektene tematiserer hvordan mennesket forsøker å dominere over naturen. Menneskets transformasjon av naturen inn i miljøet. Pétur Thomsen er initiator og tidligere styreformann for FíSL - The Icelandic Contemporary Photography Association.

John S. Webb (b. 1950, GB) studerte fotografi i England fra 1970-1973, og flyttet til Sør-Sverige i 1974 der han begynte å jobbe som fotograf og lærer innen fotografi ved universiteter i Gøteborg og Malmø. Han publiserte sin første bok Still Movements i 1977. Hans nyeste publikasjoner er Öresund/Øresund (2014) og TRACE: SKÅNE (2015). Webbs sine verk har vært utstilt siden 1973, og fotografiene hans er med i samlingene til Moderna Museet Stockhold, Victoria & Albert Muesum i London, Bibliothèque Nationale i Paris og Centre for Creative Photography i Tucson, USA, blant andre.

Tonje Bøe Birkeland (b. 1985, NO) bor og arbeider i Bergen. Siden 2008 har hun gjennom persongalleriet THE CHARACTERS gitt kvinnen en plass i landskapet og samtidig utforsket historiens sannhetsverdi. I 2015 har hun hatt separatutstilling på fotogalleriet [format], på Slottet, Carlsberg under Copenhagen Photo Festival og på ROM for Kunst og Arkitektur. Hun har deltatt på gruppeutstillingen Inner & Outer Landscapes i regi av Fotografisk Center, vist på Banja Rahtov i København, Centrum för Fotografi i Stockholm, The Photographic Center i Oulu og Bergen Kjøtt i Bergen.

Banja Rathnov (DK) er utdannet kunsthistoriker ved Ecole du Louvre i Paris, og har lang erfaring fra ulike gallerier og auksjonshus, blant annet Etude de Commissaires Priseures Nerèt-Minet & Coutau-Bégarie, Vandermeersch, Philippe Couque-Céramiques anciennes. I 2013 stiftet hun Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel i den gamle Museumbygningen i København. Rathnov har også bred kunnskap om fotobøker, og representerer blant annet den danske fotografen Krass Clement som har utgitt bøker siden 70-tallet.

Lasse Lecklin (f. 1982, FIN) er en finsk fotograf som jobber i Reykjavík. Lecklin har en Master i Kunst i fotografering fra Aalto University School of Arts, Design and Architecture i Helsinki, tidligere har han studert fotojournalistikk ved Tampere University, fotografi ved Konstfack Universitet for Kunst og Design i Stockholm og ved School of Visual Arts i New York, i tillegg til kunstfag ved Beaux-Arts de Paris. Han er interessert i stedsidentitet, konstruerte miljøer og menneskets tilkobling til naturen. Han arbeider med fotografi og video, og jobber ofte i grensen mellom dokumentarisk og konseptuell kunst.

Kjetil Berge (NO) bor og jobber i London og Norge. Fotoboken NEARFAR ble publisert av Teknisk Industri AS og publisert på galleriet Noplace i Oslo. Boken inneholder en introduksjon av Tacita Dean, og essays av Angela de la Cruz, Lynne Segal, Tore Rem, Else Marie Bukdahl, Øyving Stokke, Amber Jacobs og Kristian Skylstad. Breaking the Ice ble produsert i 2013 av NNKS, Norge, og var en reise i en fossilt drevet iskrem-bil fra Preston. Turen gikk fra London til Kirkenes i Norge via Murmansk i Russland, og gikk over juleferien. På reisen ble det utvekslet is-krem for samtaler om været. Bloggen LOVEOFTEN, startet Berge i samarbeid med Mei Szetu. Siden 2013 har han også samarbeidet med Jason Havneraas, med å lage performance og performative videoer.

siste