Nyheter

Open Call - Workshop og residency på Atelier Noua


The Camera as Political Apparatus: An Unromantic Take on Documentary Practice

1. - 5. juni 2020

Atelier NOUA, Bodø
Deltakeravgift: 4500 kr
Søknadsfrist 1. februar 2020
Det er ingen søknadsgebyr.

Workshopen inviterer deltakerne til å tenke, diskutere og utfordre deres tro på hva kritisk dokumentarfoto er og kan være. Hvordan påvirker vårt synspunkt og engasjement som fotografer hvordan og hva vi fotograferer? Er dokumentasjon nok i dagens verden? Står vi i fare for å gi etter for en viss estetisk latskap på måten vi fotograferer smerte og elendighet, og er det et alternativ? Vi tror at kunst og dokumentarfotografering fortsatt har en viktig rolle i å kritisere, avsløre og på andre måter aktivt katalysere endringer i dagens verden. Måten vi som fotografer tilnærmer oss slik vi gjør, kan bety forskjellen mellom visuell turisme, et rop om skandale eller effektiv kritikk.

Fra planlegging og utvikling til promotering og finansiering av et prosjekt, vil deltakerne ha en mulighet til å avklare de neste trinnene for sitt eksisterende politiske eller sosialt engasjerte langsiktige arbeid.

12 deltakere vil bli valgt av et panel, og varslet innen midten av februar.

NOUA tilbyr også et 10 dager langt Artist in Residence-opphold som inkluderer plass på workshopen. Oppholdet er åpen for søknader fra alle kunstnere som arbeider med kamerabasert kunst.

Mer informasjon om workshopen og søknadsportal finner du her.

siste