Nyheter

Landskonferanse Foto 2015

"Vi har valgt å la årets konferanse være i jubileenes tegn. Den blir holdt både i Oslo og Horten for å markere at det i 2015 er 150 år siden fotografen Anders Beer Wilse ble født og 20 års jubileum for Preus museum. Jubileene benytter vi til å se på fotografiets utvidede felt og samarbeid på tvers av organisasjoner. Fotografiet lar seg ikke definere i en kategori og dets nedslagsområde er stort. Fotografiet inspirerer, fremkaller minner og følelser, skaper sinne, beveger, er grobunn for undring, triggere for politisk forandring, nasjonal identitet, måten vi tolker verden og våre omgivelser på.

I hvilken kontekst oppsto fotografiet og hva betyr det for oss nå? Konferansens andre dag trekker perspektivet bakover til det førfotografiske og ser på veien videre. Hvordan kan vi forene krefter for videre arbeid med et medium som vi mener må forstås med utvidede perspektiver og med muligheten til å endre alt og som samtidig, paradoksalt nok, ser ut til å bli marginalisert? Vi inviterer til refleksjon og dialog omkring veien videre for mediabildet."

På konferansens siste dag 24. september, arrangerer Preus museum et åpent seminar for Fotonettverket og andre interesserte, som skal omhandle fotografiets mange ansikter og hvordan vi forener krefter.

Sted:

  • Norsk Maritimt Museum, Norsk Folkemuseum, Oslo
  • Preus museum, Best Western Horten Hotel, Horten


Siste påmeldingsfrist 01.09.2015


Foto: Alle fotografier tilhører Preus museums samling.

Landskonferanse Foto 2015

siste