Nyheter

Fotobokfestival Oslo 2019

Fotobokfestival Oslo 2018 12.- 22. september
Arbeidersamfunnets plass
Åpning TBA! 

Siden oppdateres og program lanseres snart - følg med!


Fotobokfestival Oslo er et ukes-langt arrangement, med mål om å undersøke fotoboken som et kunstnerisk medium og fenomen, gjennom utstillinger, seminarer og artist talks. 

Festivalen ble etablert av Forbundet Frie Fotografer i 2009 og kan vise til et program med både anerkjente fotokunstnere og unge, nye aktører innenfor fotografi, fotoboksjangeren og forlagsvirksomhet både nasjonalt og internasjonalt.  Festivalen finner sted i Oslo i september hvert år, og er gratis og åpen for alle. Arbeidersamfunnets plass er basen for festivalområdet, og det er her du finner festivalens hovedutstilling. Tilknyttet festivalen er også et sattellittprogram, der relevante aktører bidrar til festivalstemningen med egne utstillinger og arrangementer. 

Kurator for festivalens hovedutstilling er Christina Leithe Hansen. Leithe Hansen er utdannet ved Malmö kunstakademi og jobber med fotografi og video. Hun har hatt flere soloutstillinger, blant annet ved fotogalleriet Breadfield i Malmö, Heimdal Kunstforening, Akershus Kunstsenter og Galleri Maria Veie. Gruppeutstillinger inkluderer Statens Kunstutstilling på Kunstnernes Hus, Charlottenborg Kunsthall, Kunstnerforbundet og Henningsens Contemporary. Hennes arbeider er representert i samlingene til Sørlandets Kunstmuseum, Magasin 3/Stockholm Konsthall og Norsk Kulturråd. 

Vi gleder oss til å oppdatere om mer så snart vi kan!

siste