Nyheter

Boklanseringer-og signeringer

Lørdag 10. september
18:00-20:00
Youngstorget

Fotobokfestival Oslo inviterer deg til boklanseringer- og signeringer på Youngstorget lørdag den 10. september. Blant syv titler lanseres også vinnerboken fra Nordic Dummy Award 2015, Ungleichgewicht av Karina-Sirkku Kurz.

Publikasjoner:

Karina-Sirkku Kurz – “Ungleichgewicht" (vinner av Nordic Dummy Award 2015)
Tonje Bøe Birkeland – “The Characters”
Emanuel Cederqvist – “Observatören”
Johan Willner – “Wind Upon the Face of Waters”
Katja Aglert – “Winter Event–antifreeze”
Madelen Isa Lindgren – “Victoria”
Hallgerður Hallgrímsdóttir - "Hvassast"


Bios

Karina-Sirkku Kurz (DE/FIN) bor og arbeider i Finland og Tyskland. Hun har studert ved Aalto University School of Arts Design & Architecture. Sentrale temaer i Kurz sitt kunstnerskap er menneskekroppen; kroppen som projekterer ønsker, håp og forventninger.

Tonje Bøe Birkeland (f. 1985, NO) bor og arbeider i Bergen. Siden 2008 har hun gjennom persongalleriet THE CHARACTERS gitt kvinnen en plass i landskapet og samtidig utforsket historiens sannhetsverdi.

Emanuel Cederqvist (f. 1983, SE) er utdannet ved Valand Academy, Sverige, og jobber som fotograf og kunstner i Gøteborg. I sitt nye prosjekt, Observatören, har Cederqvist besøkt og fotografert forlatte værstasjoner i villmarken i Sarek, Nord-Sverige.

Johan Willner (f. 1971, SE) bor og jobber i Stockholm. Willner arbeider både med dokumentarisk og iscenesatt fotografi, og kombinerer ofte tekst med det visuelle.

Katja Aglert (SE) bor og jobber som kunstner og lærer i Sverige. I 2009, bega Aglert seg på en kunstnerisk forskningsprogram til Arctis. Resien ble begynnelsen på projectet Winter Event-antifreeze.

Madelen Isa Lindgren (f.1990, NO) bor og arbeider med base i Oslo, men starter sitt andre år på Kunsthøgskolen i Oslo, med et utvekslingssemester i Berlin. Lindgren jobber med narrativ tekst i forskjellige medier, og bruker forskning som en base for arbeidene.

Hallgerður Hallgrímsdóttir (f. 1984, IS) bor og arbeider i Reykjavík. I Hallgrímsdóttir sine fotografier kan man gjenoppdage mystiske landskap, forlokkende portretter og hverdagslige situasjoner, som kommer i hennes nyeste bok "Hvassast".


Foto over: Hallgerdur Hallgrímsdóttír

siste